Kutatási együttműködést kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem a légzőszervi megbetegedések vizsgálatára

Egyetem

A krónikus légzőszervi megbetegedések előfordulásának vizsgálatára kötött kutatási megállapodást az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem – tudatta az egyetem sajtóközleményben az MTI-vel kedden.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem között létrejött együttműködésnek köszönhetően új fejezet nyílik a különféle légzőszervi megbetegedésben szenvedők ellátásának rendszerszintű vizsgálatában, ezáltal pedig olyan területek azonosítására is sor kerül, ahol az egészségügyi ajánlások erősítése szükséges – közölte Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója.

Hangsúlyozta: a tüdőgyógyászat új kutatási irányainak kijelölésében és a szakmai irányelvek pontosításában kiemelt jelentősége lesz a feltárt statisztikai összefüggéseknek.

Az Óbudai Egyetem elmúlt években elvégzett kutatásai bebizonyították, hogy a mérnöki tudományok és ismeretek jelentős mértékben segíthetik a gyógyítás hatékonyságát – hangsúlyozta az aláírást követően Kovács Levente, az intézmény rektora.

Az Óbudai Egyetem elsősorban adatelemzői és biostatisztikai módszerekkel támogathatja a betegellátás erősségeinek és esetleges hiányosságainak feltárását – tette hozzá a rektor.