Kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem a jövő évtől

Egyetem

Európai szinten is egyedülálló, angol nyelvű kutató zoológus képzést indít az Állatorvostudományi Egyetem 2023-tól – közölte a felsőoktatási intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az Állatorvostudományi Egyetem azt írta, hogy az osztatlan, mesteroklevelet adó, állami finanszírozású képzésre azokat várják, akiket inspirál az egzotikus állatok világa, az emberi agy működése vagy éppen a világjárványokat okozó vírusok természete.

Kiemelték: az egyetem évszázados tudásbázisa, 21. századi infrastruktúrája és nemzetközi légköre már az egyetemi évek alatt biztosítja a tudományos munkához szükséges feltételeket, az egyéni kutatói képességek kiteljesedését.

Hozzátették: a karrierépítésben az angol nyelvű képzés révén elérhető nemzetközi kapcsolati háló is versenyelőnyt jelent.

Az ötéves képzés multidiszciplináris rendszerű, elméleti és gyakorlati tananyaga kiterjed a társtudományokra is.

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarországon egyedülálló tudományos infrastruktúrájának köszönhetően a hallgatók a biológiai, kémiai ismereteken túl tanulnak többek között anatómiát, állattant, parazitológiát, járványtant, egzotikus állatok gyógyászatát, és megszerzik a kutatói munkához a 21. században már nélkülözhetetlen informatikai, statisztikai, üzleti ismereteket is – olvasható a közleményben.

A kutató zoológusok keresettek az üzleti szférában, különösen a gyógyszergyártásban, az egészségügyi fejlesztésekhez kapcsolódó labortechnikában, valamint az élelmiszerbiztonsággal összefüggő területeken – idézték a közleményben Kosztolányi András egyetemi docenst, az Állatorvostudományi Egyetem Biológiai Intézetének és Ökológiai Tanszékének vezetőjét.