Sport és Innováció Konferencia, Németh Ferenc-fotókiállítás a Testnevelési Egyetemen

Egyetem

Szerdától péntekig rendezi meg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ötödik alkalommal a Sport és Innováció Konferenciát.

A háromnapos eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatót, amelyen ott volt a 61-szeres válogatott labdarúgó, későbbi szövetségi kapitány Dárdai Pál is, a szervezők egybekötötték annak a fotókiállításnak a megnyitójával, amelyet Németh Ferenc emlékének szentelnek. A kitűnő sportfotós, aki több évig dolgozott a Magyar Távirati Irodánál és a Nemzeti Sportnál, 2013. szeptember 4-én hunyt el.

A tárlat több témát ölel fel: a Németh Ferenc-fotópályázat képei mellett megtekinthetők például a nyáron elhunyt futball-legendáról, a 45-szörös válogatott Törőcsik Andrásról készült felvételek, vagy éppen a Magyar Paralimpiai Szövetségről, a Vasasról, az MTK-ról, az FTC-től és a Honvédról készült fotók egyaránt. Egy további szekcióban a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Nívódíj-pályázatára benyújtott képek szerepelnek.

A sajtótájékoztatón jelen volt Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia  (NEKA) ügyvezető igazgatója, s a MSÚSZ több képviselője is.

“A sporttudományról sportosan szeretnénk beszélni”

– hangsúlyozta a konferencia alapcéljáról Sterbenz Tamás, aki megnyitójában kiemelte: az egyik megvitatandó vezető téma a bő tíz esztendeje indult magyar sportmodell lesz. Hozzátette, hogy az idei rendezvény kevésbé lesz nemzetközi, de egy olasz professzort meghívtak vendégelőadónak. Mint rektor pedig a témakínálatból a tanárképzés megújítását emelte ki a TF első embere.

A Sport és Innováció Konferencia Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár fővédnökségével zajlik Budapesten, illetve Balatonbogláron, a NEKA központjában.

Fotó: Dárdai Pál 61-szeres válogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány (b) az V. Sport és Innováció konferencia sajtótájékoztatóján, valamint a néhai sportfotós, Németh Ferenc fotóiból nyílt kiállítás megnyitóján a Testnevelési Egyetem aulájában 2022. szeptember 12-én. Németh Ferenc, aki több évig dolgozott a Magyar Távirati Irodánál és a Nemzeti Sportnál, 2013 szeptemberében hunyt el. MTI/Illyés Tibor