Pénzügyi felügyeleti továbbképzést szervez a Budapesti Metropolitan Egyetem és az MNB

Egyetem

Leendő pénzügyi felügyeleti szakemberek számára szervez két féléves szakirányú továbbképzést a Budapesti Metropolitan Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

 

Az érdeklődők július 30-ig kedvezménnyel regisztrálhatnak a kurzusra, a hivatalos jelentkezés szeptember 10-én zárul.

A képzés tartalmáért és szakmai színvonaláért a jegybank felel, a képzési keretet, helyszínt és infrastruktúrát az egyetem biztosítja.

A közlemény szerint olyan jelentkezőket várnak, akik a pénzügyi szektorban felügyeleti szerepkört vállalnának, vagy magasabb elismertséggel és felelősséggel járó munkakörben, illetve vezető beosztásban szeretnének dolgozni. Feltétel a felsőfokú végzettség gazdaságtudományi, jogi, igazgatási vagy informatikai területen, vagy bármilyen felsőfokú okmány birtokában a képzéshez kapcsolódó intézmények valamelyikénél legalább 3 éves tapasztalat.

A szervezők Magyarországon egyedülálló képzést, naprakész, megalapozott ismereteket és kompetenciákat ígérnek. Az oktatók többsége uniós vagy nemzetközi munkacsoportok tagjaként jelenleg is részt vesz a pénzügyi szektor szabályozásában, felügyeleti módszertanok előkészítésében, így a hallgatók a tantárgyak gyakorlati alkalmazását szintén megismerhetik. Esélyt kaphatnak arra is, hogy az MNB felügyeleti területein, a pénzügyi szervezetek belső ellenőrzéssel és megfelelési feladatokkal foglalkozó területein dolgozzanak, vagy könyvvizsgálati vagy pénzügyi tanácsadási tevékenységet folytató vállalkozásoknál helyezkedjenek el.

Seregdi László, az új szakirányú továbbképzés jegybanki vezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy egyre több szakemberre van szükség, olyanokra, akik gyorsan tudnak reagálni a piaci változásokra.