Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Roche Magyarország

Egyetem

Stratégiai megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a Roche Magyarország biotechnológiai vállalat, reményeik szerint az együttműködés egyebek mellett az onkológia, a hematológia, az immunológia, a neurológia és a szemészet területén jelent majd jelentős előrelépést a közös kutatás-fejlesztésben.

A cég az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, az oktatás támogatása, a nemzetközi tapasztalatok megosztása és a hazai gyakorlatok fejlesztése egyaránt fontos szerepet kap a közös munkában, amelynek fókuszában a személyre szabott gyógyászat, az értékalapú egészségügyi ellátás, valamint az adatvezérelt egészségügyi döntéshozatal áll. Hozzátették, a betegek életminőségének jelentős javítását célzó megállapodás fő területei között szerepel a magyarországi innovációs projektek és klinikai vizsgálatok kiterjesztése.

A Roche az elmúlt öt évben mintegy 70 klinikai vizsgálatot folytatott különféle betegségcsoportokban az egyetemmel közösen – ismertették.

A közleményben Raffaella Claudia Bondi, a Roche Magyarország ügyvezetőjének szavait idézve azt írták “a betegközpontú és fenntarthatóbb egészségügyi rendszer kialakításához a tudomány és az egészségügy élenjáró szakembereinek együtt kell működniük, ezért is építünk a Semmelweis Egyetemmel közösen olyan partnerséget, amely radikális változást hoz a betegek és az egészségügyi szolgáltatók számára”.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta: kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy a dokumentum minden elemét a betegközpontú megközelítés jellemzi, az a hatékony és magas színvonalú ellátást, valamint a páciensek életminőségének javítását célozza. Ezzel hozzájárul az egyetem legfőbb küldetéséhez, az állampolgárok egészségi állapotának fejlesztéséhez.

Az együttműködési megállapodást a Semmelweis Egyetem részéről Merkely Béla rektor és Pavlik Lívia kancellár, a Roche Magyarország részéről pedig Raffaella Claudia Bondi ügyvezető, valamint Kövesi Tibor stratégiáért és szervezetfejlesztésért felelős vezető írta alá.

Az MVM Dome-ban tartották meg a Hungarian Darts Show-t