Büntetőjogászok a bíróságon

Egyetem

A jogi kar és az Ítélőtábla együttműködésében rendezték meg pénteken a Bűnügyi Oktatók Országos Találkozóját Debrecenben.

A Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar szervezésében idén a Debreceni Ítélőtábla adott otthont a büntetőjogot oktatók országos találkozójának, melyet évente más helyszínen – általában jogi egyetemeken – rendeznek meg.

– A rendezvény életében újdonság, hogy bíróságon tartják a szakmai tanácskozást, ám a debreceni jogi kar szoros együttműködésben dolgozik az Ítélőtáblával. Elnöke, Balla Lajos nemcsak oktat az egyetemen, de a kar Társadalmi Tanácsát is vezeti, ráadásul több bíró is részt vesz a kar napi oktatómunkájában – emelte ki megnyitóbeszédében Szabadfalvi József dékán.

– A találkozó a szakmai előadások és a büntetőjogi műhelyek bemutatkozása mellett kiváló alkalmat biztosít a kollégák számára, hogy közvetlenül is átbeszéljék a terület kihívásait, hiszen az egész országból érkeztek most Debrecenbe szakemberek – hangsúlyozta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnöke. Emlékeztetett: az Ítélőtáblát 125 évvel ezelőtt alapították Debrecenben, melynek dokumentumait egy kiállításon is meg lehet tekinteni az épületben.