Okleveles juhtenyésztők

Egyetem

Az első juhos gazdálkodó képzés résztvevői a három hónapos képzést követően, csütörtökön adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

A sikeres vizsgák után délután ünnepélyes keretek között kapta meg oklevelét az a huszonegy gyakorló juhász – köztük több hölgy – , aki elsőként vett részt a Debreceni Egyetemen juhos gazdálkodó képzésében.

Az ünnepségen Hajduk Péter, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetségének ügyvezető igazgatója köszönetet mondott a Debreceni Egyetem oktatóinak a képzésért, valamint elismerését fejezte ki a gyakorló juhtenyésztőknek a sikeres vizsgákért.

Komlósi István, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy nagy feladatot vállalt magára az egyetem és a Magyar Juh- és Kecsketenyésztők Szövetsége a juhos gazdálkodó képzés elindításakor.

A dékán kifejtette: az iskolapadba ismételten beülő felnőttek a képzés során fajtaismeretet, szaporodásbiológiát, gyepgazdálkodást, tartástechnológiát és gazdálkodási ismereteket tanultak, valamint megismerkedtek a juhtenyésztés legfontosabb kérdéseivel. Komlósi István hozzátette, hogy a diákoktól kapott információk alapján, tudni lehet, hol van az ágazatban tudáshiány.

Ezen a héten két helyszínen, Hódmezővásárhelyen és Debrecenben összesen ötvenegy fő vizsgázott le.

unideb.hu