Gábor Zsazsa

Megnyílt a Zsazsa Gabor Múzeum Budapesten

Bulvár

Hatalmas ünnepség keretein nyitották meg csütörtökön a Zsazsa Gabor Múzeumot, ahol Gábor Zsazsa legféltettebb kincseit állították ki.

A tárlatnak helyet adó ORIGO Filmstúdióban megjelent a 2016-ban elhunyt magyar származású díva özvegye, Frédéric von Anhalt herceg is, aki személyesen adományozott néhány felbecsülhetetlen értékű relikviát a múzeumnak – ezzel egy csipetnyi Hollywoodot csempészve Magyarországra – írja a Bors.

Budapestre került Gábor Zsazsa tömörfából készült íróasztala is, ahol a herceg Zsazsa halála után sokszor üldögélt.

A feleségem évtizedeken keresztül használta ezt az íróasztalt, itt bonyolította a levelezéseit, a telefonhívásokat, és mi ketten is sokszor ültünk körülötte és beszélgettünk.

– nyilatkozta a lapnak Frédéric von Anhalt, aki az íróasztal mellett a díva vörös szőnyeges ruháit, könyveit és leveleit is átadta a múzeumnak, bízik benne, hogy itt örökké jó helyen lesznek felesége tárgyai.

Gábor Zsazsa, Gábor Sári néven született 1917-ben, 1941-ben, az első válása után utazott ki Hollywoodba, ahol rögtön felfedezték. Több mint 50 filmben szerepelt. A világhírű színésznő hat évvel ezelőtt hunyt el, hamvait tavaly nyáron helyezték el végakarata szerint Budapesten, a Kerepesi úti temetőben. Gábor Zsazsa azt szerette volna, ha magyar földben térhet végső nyugalomra.

Fotó: Facebook/ZsaZsaGaborOfficial