Egy újabb műfüves labdarúgópálya és egy öltözőépület épül Mátyásföldön

Helyi hírek

Egy újabb műfüves labdarúgópálya és egy öltözőépület épül Mátyásföldön, az Ikarus BSE sporttelepén, s ezzel együtt az év végére elkészül a centerpálya világítása is.

A munkaterület kivitelezőnek történő szerda délutáni átadásakor megtartott sajtótájékoztatón Svantner István, az Ikarus BSE ügyvezető elnöke felidézte, hogy a klub már öt évvel ezelőtt benyújtotta pályázatát a Magyar Labdarúgó Szövetség kormány által támogatott budapesti pályaépítési programjára, ám a projekt megvalósítása elakadt.

Hozzátette: a viták a közelmúltban rendeződtek, így elkezdődhet a mintegy 440 milliós beruházás, amely több mint 800 fiatalnak – atlétáknak és többségében labdarúgóknak – biztosít majd jobb körülményeket a sportoláshoz. Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere hangsúlyozta, a fejlesztésre azért van szükség, mert az Ikarusnál kinőtték a jelenlegi létesítményeket.

A tájékoztatása szerint egy 40×60 méteres új műfüves labdarúgópálya, valamint egy négy öltözőből álló épület kivitelezését kezdik el, és a centerpálya világítása is elkészül 2022 végére, így a gyerekek az őszi és téli időszakban is tovább edzhetnek. A polgármester elmondta, hogy a projekt megvalósításához a helyi önkormányzat a költségek 10 százalékával, valamint a közművek biztosításával járult hozzá.

Egyúttal köszönetet mondott Szatmáry Kristófnak, a XVI. kerület országgyűlési képviselőjének azért, hogy a segítségével sikerült a projektet kimozdítani a holtpontról.

Szatmáry Kristóf kiemelte, ez a projekt kicsit nehezebb volt az átlagosnál. Sportos hasonlattal élve úgy fogalmazott, “a kivitelezővel megkötött szerződéssel a kezdőrúgást elvégezték, és a meccset most már le fogják játszani”. A fideszes politikus hozzáfűzte, akárcsak országosan, a XVI. kerületben is az a cél, hogy minél több sportpálya épüljön, ezeket élettel töltsék meg, és minél több gyerek sportoljon. Végül beszélt arról is, hogy már kománydöntés született arról, hogy záros határidőn belül az atlétáknak is megépüljön egy fedett munkacsarnok.

Átadták a megújult XVI. kerületi Hermina utat