Autóból szemelték ki áldozatukat, harmadik társukat keresik – felismeri?

Rendőrség

A VII. kerületi rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható Jónás Béla ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Rablás miatt hallgatták ki, és vették őrizetbe az erzsébetvárosi nyomozók a 34 éves budapesti H. Dánielt, és a 18 éves P. Mártont, akik a gyanú szerint harmadik társukkal egy autóból szúrtak ki egy középkorú nőt 2021. január 18-án kora este Budapest VII. kerületében, a Rózsák terén. Miután elég közel kerültek a nőhöz, az autóból H. Dániel kiszállt, odafutott hozzá és lerántotta válláról a táskáját. A sértett próbált kapaszkodni a táskájába, de támadója olyan erővel húzta azt, hogy a sértettnek egy oszlopba kellett végül megkapaszkodnia, hogy ne essen el. A rabló a megszerzett táskával ezután visszaszállt az autóba társaihoz, majd elhajtottak.

A nyomozók a három férfit pár napon belül azonosították, H. Dánielt januárt 24-én, míg P. Mártont január 25-én a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Pásztói Rendőrkapitányság egységeinek közreműködésével elfogták, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Harmadik társuk, a 31 éves Jónás Béla ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság a 01070/105/2021. bü számon folytatott eljárásban kéri, hogy hogy aki a fényképen látható Jónás Bélát felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.