Az Amerikai Filmakadémia Múzeumának éves gáláján több mint 11 millió dollár gyűlt össze

Világ

A sztárokkal teli fényűző eseményen az Amerikai Filmakadémia Múzeuma negyedjére ünnepelte meg a Hollywood-i filmművészetet a világsztárok meghívásával és elismerésével.

A gálán több mint 11 millió dollárt gyűjtöttek össze a múzeum kiállításai, oktatási programjai és közösségi kezdeményezései támogatására. A rendezvényt a Rolex, a múzeum alapító támogatója partneri kapcsolatában tartották, és a filmművészet és a tudományok ünneplésére irányuló folyamatos elkötelezettségét hangsúlyozta.

A gálát Salma Hayek Pinault, Nicole Kidman, Eva Longoria és Tyler Perry vezette, akik a filmművészet ikonikus alakjait méltatták, miközben Hollywood legnagyobb nevei gyűltek össze a közönség soraiban. Az est három filmlegendát tüntetett ki: Rita Morenót, Quentin Tarantinót és Paul Mescal-t.

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images for Academy Museum of Motion Pictures

Steven Spielberg rendező adta át az Ikon-díjat Morenónak, míg John Travolta Tarantinót a Luminary-díjjal jutalmazta. Saoirse Ronan legutóbbi színésztársát, Paul Mescal-t a Vantage-díjjal tüntette ki, amely feltörekvő művészeket méltat. Tarantino egy jelentős adománnyal is gazdagította a múzeumot, felajánlva a Ponyvaregény első kézzel írott forgatókönyvtervezetét a gyűjtemény számára.

Az est szórakoztató programjait Cynthia Erivo különleges zenei előadása koronázta meg, aki meglepte a vendégeket a The Color Purple „I’m Here”, a The Wiz „Home” és Prince Purple Rain című dalainak előadásával, ezzel felejthetetlen zárást adva az eseménynek.

Az eseményen számos sztár vett részt, köztük Tom Hanks, Selena Gomez, Joaquin Phoenix, Ariana Grande és Steven Spielberg, ami jól tükrözi az Amerikai Filmakadémia Múzeum
széles körű támogatottságát a filmiparban.

A gála rendezője Keith Baptista, zenei rendezője – az Oscar díjátadó gáláiról is jól ismert – Rickey Minor volt. A nagyszabású eseményen Curtis Stone vendégséf és a Wolfgang Puck Catering szolgálta fel az ételeket, míg a Clarendelle & Domaine Clarence Dillon borai és a Tequila Don Julio koktéljai kísérték az estét.

Az éves gála továbbra is kulcsfontosságú adománygyűjtő esemény az Amerikai Filmakadémia Múzeum
számára, amely hangsúlyozza a filmművészet globális művészeti formaként való megértésének és ünneplésének.