Nicholas Gyeney The Activated Man című filmje nyerte el a Paramount Prémium-díjat a 2024 Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztiválon

Világ
A magyar-amerikai filmrendező, Nicholas Gyeney vihette haza a Paramount Premium díjat a The Activated Man című horrorfilmjéért a Mátészalkáról a Tony Curtis Nemzetközi Filmfesztiválról. A díjat szeptember 21-én adta át a Magyar Hollywood Tanács.

A The Activated Man sztárszereposztása olyan hírességekből áll, mint Tony Todd (Candyman), Sean Young (Szárnyas fejvadász), Kane Hodder (a négy alkalommal Jason Voorhees-t alakító színész), Andrew Keegan (10 dolog, amit utálok benned), Vladimir Kulich (A 13. Harcos, Vikingek), és Sab Shimono (Tini Nindzsa Teknőcök III).

Lapunknak lehetősége volt ellátogatni a The Activated Man forgatására Los Angelesben, amikor a felvételek zajlottak. Ekkor exkluzív bepillantást nyertünk Vladimir Kulich jelenetébe,  aki leginkább a A 13. harcos, Vikingek, és az Equalizer című filmekből vált világhírűvé. A

 magyar származású Kulich, örömmel osztotta meg velünk magyarországi emlékeit, és családjának magyar kötődéséről is beszélt. A színész örömét fejezte ki, hogy olyan filmben játszhat, melyet magyar rendező forgat.
A film főszereplője Jamie Costa, aki Ors Gabrielt alakítja, egy férfit, akit a kutyája elvesztése miatti gyász emészt fel, és Scott Brown, aki a félelmetes ‘Fedora Férfi’ szerepében tűnik fel. A film, amely a gyász és a természetfeletti terror témáit vizsgálja, Curtis őseinek otthonában, a fesztiválon került bemutatásra, ahol Gyeney helyi családtagjaival együtt vett részt. A történet Orst követi, aki zavaró látomásokkal és a városban növekvő öngyilkosságokkal küzd, végül szembe kell néznie legmélyebb félelmeivel, hogy felfedje múltjának sötét titkait.