Az HBO a nagy nyertese a 72. Primetime Emmy Díjátadónak 2020-ban

Világ

A világjárvány ellenére sem maradhatott el filmvilág egyik legrangosabb díjátadója Los Angeles-ben. Amerikai idő szerint? szeptember 20-án, vasárnap este kiosztották a 2020-as Emmy-díjakat. Igaz az esemény – ahogy azt már ebben az évben megszokhattuk – online zajlott.

A jelöltek az otthonukból izgulhatták végig a nagyszabású virtuális díjátadót, ahogyan a műsorvezetők is élő közönség nélkül maradtak idén. Az eseményt óriási technikai előkészületek előzték meg. Tíz országot és húsz várost kapcsoltak össze a virtuális térben a high-tech segítségével és 130 – a sztárok otthonába kiküldött, egyforma – kamerarendszer garantálta az élő show technikai gördülékenységét.
Jimmy Kimmel a Los Angeles belvárosában lévő, üres Staples Centerből vezette a műsort, de legalább a megszokott, látványos díszletek között. A többi sztár-host, mint Morgan Freeman vagy Oprah számára is szigorúan előírták a távolságtartást.
A sztárok vérmérsékletük és egyéni stílusuk szerint választották meg idei az megjelenésüket. Jennifer Anniston például már reggel készülődős képet osztott meg az Instáján – a színésznő éppen a nappalijában pezsgőzött háziköntösben és szépségmaszkban. Sokan – mint Jessica Rabbit, Zendaya, Tracee Ellis Ross – az otthonukban is hozták a Hollywood-i glamourt és felvették az estélyit a teraszra vagy a nappaliba. Reese Whitterspoon a kis feketét húzta elő a gardróbból az otthoni Emmy-koktélpartihoz. A Killing Eve sztárja, Sandra Oh egy koreai feliratos, lila szatén bomber dzsekivel (és a hozzá illő maszkkal üzent a nagyvilágnak – a felirat szerint azt, hogy “A fekete élet értékes”. Jameela Jamil pedig pizsamában várta a nagy napot.
Az idei Emmy nagy nyertese az HBO lett – összesen harminc díjat vihettek haza a százhétből. A Watchmen Emmy-történelmet írt azzal, hogy első alkalommal nyert comic book adaptáció tizenegy díjat.
A 72. Primetime Emmy díjazottainak teljes listája itt érhető el.
– Vida Virág – Hollywood, Los Angeles –