New York

A járvány idején csaknem fél millióval csökkent New York város lakossága, negyedük Floridába költözött

Az Egyesült Államok legnagyobb városa, New York elveszítette lakossága több mint 5 százalékát, 468 ezer embert 2020 áprilisa és 2022 júliusa között – derül ki az amerikai adatnyilvántartó hivatal (US Census Bureau) új összegzéséből.

Óvadék ellenében távozhat a közokirat-hamisítással vádolt dél-koreai kriptokirály és társa

Az egyenként 400 ezer eurós (több mint 148 millió forint) óvadék kifizetését követőn szabadlábon védekezhet a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítója, a kriptokirályként is ismert Do Kvon, valamint társa, a cég pénzügyeiért felelős Hon Csang Dzsun, akit Montenegróban közokirat-hamisítással vádolnak – közölte a podgoricai bíróság pénteken.

A valaha észlelt legnagyobb kozmikus robbanást örökíthették meg csillagászok

A valaha látott legnagyobb kozmikus robbanást rögzíthették csillagászok, a Naprendszer méretének százszorosát elérő tűzgömb a tudósok szerint egy szupermasszív fekete lyuk által beszippantott hatalmas gázfelhő miatt keletkezhetett – számolt be a felfedezésről pénteken a The Guardian online kiadása.

Donald Trump

Donald Trumpot ötmillió dollár megfizetésére ítélte a bíróság az 1996-os zaklatási ügyben

Nem marasztalta el Donald Trumpot az ügyében eljáró New York-i bíróság kedden hozott döntésével nemi erőszak miatt, de a volt amerikai elnöknek rágalmazás és tettlegesség miatt összesen 5 millió dollár kártérítést kell fizetnie egy nőnek egy 1996-os zaklatási ügy miatt.

Két magyar fiatal vesz részt a tudományos versenyek világbajnokságán Dallasban

A 31. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny első helyezettjei, Kovács Nóra Anna kolozsvári és Barna Benedek László budapesti végzős gimnazista képviseli Magyarországot a május 14-én kezdődő International Science and Engineering Fair rendezvényen, a fiatalok tudományos versenyének világbajnokságán Dallasban – közölte a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) az MTI-vel.

Milken Institute 2023 Global Conference Snoop Dogg

Sztrájkolnak az amerikai forgatókönyvírók, így kommentálta az eseményt Snoop Dogg – exkluzív fotók!

A Milken Institute világkonferenciáján a 2023 Global Conference-en vett részt az énekes május 3-án, ahol a színpadon a szórakoztatóipar finanszírozásáról kérdezte a beszélgetés moderátora. Snoop Dogg ekkor hozta váratlanul szóba a forgatókönyvírók sztrájkát, amely éppen a panelbeszélgetéssel egyidőben zajlott Los Angeles utcáin. 

Milken Institute 2023 Global Conference

A világ egyik legjelentősebb konferenciája kezdődött meg tegnap Los Angelesben

A Milken Institute a világ egyik leggazdagabb embere – Michael Milken szervezete – idén április 30.  és május 3. között rendezi meg a 2023 Global Conference elnevezésű, nagyszabású gazdasági, tudományos és kulturális konferenciáját Los Angelesben, a The Beverly Hilton-ban.