Továbbjutás vereséggel

Sport

A Debrecen továbbjutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójából: Kondás Elemér együttese csütörtökön 2-0-s vereséget szenvedett a montenegrói Sutjeska Niksic otthonában, de hazai háromgólos győzelmének köszönhetően 3-2-es összesítéssel továbblépett.

A magyar csapat a második fordulóban a lett Skonto és az ír Saint Patrick’s Athletic párharcának győztesével találkozik.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Sutjeska Niksic (montenegrói)-Debreceni VSC 2-0 (0-0)
—————————————————–
Niksic, 2000 néző, v.: Erik Lambrechts (belga)
Továbbjutott: a Debrecen, 3-2-es összesítéssel.
gólszerzők: Maszato (53.), Bozovic (81., 11-esből)
sárga lap: Vucic (41.), Nikolic (52.), Bozovic (71.), illetve Jovanovic (63.), Balogh N. (90.)

Sutjeska Niksic:
—————-
Radovic – Lukic, Sofranac, Ognjanovic, Stijepovic (Mar. Vucic, 84.) – Nikolic, Vujovic (Vorotovic, 90.) – Mil. Vucic (Karadzic, 71.), Kovacevic, Bozovic – Maszato

Debreceni VSC:
————–
Verpecz – Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut – Horváth Zs. (Szécsi, a szünetben), Szakály, Varga J., Bódi – Sidibe, Kulcsár (Balogh N., 73.)

Az első félidőben a Debrecen mindenféle megerőltetés nélkül tartotta az első mérkőzésen kiharcolt háromgólos előnyét, a közönség egyetlen kapura lövést sem láthatott.
A fordulást követően nem sokkal Ibrahima Sidibe könnyedén eldönthette volna a párharcot, de nagy helyzetben hibázott, a hazaiak pedig nem sokkal később megszerezték a vezetést. A montenegrói együttes lendületbe jött, a Debrecen teljesen “belealudt” a mérkőzésbe, ennek ellenére újra gólt szerezhetett volna, de ezúttal is hibázott Sidibe. Szűk tíz perccel a vége előtt teljesen nyílttá vált az összecsapás, mivel a Niksic büntetővel növelte előnyét. A magyar csapatnak így egészen az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, végül sikerült kivívnia a továbbjutást.