Szeged, tűzgyújtás, tűzgyújtó hely, Tisza ártér, erdő, tilalom, tűz

Bács-Kiskun vármegyében tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt 2024. április 9. keddtől tűzgyújtási tilalom lép életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben, így Hajdú-Bihar vármegyével együtt már négyre emelkedett a tilalommal érintett térségek száma- közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új kecskeméti beruházását

Átadták az Autóflex-Knott Kft. új kecskeméti beruházását

Az eredeti megállapodás szerinti ütemterv mentén halad a Mercedes új kecskeméti gyáregységeinek építése – közölte a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn közösségi média oldalán. Szijjártó Péter azt írta, hogy a mintegy 400 milliárd forintos beruházással a Mercedes megduplázza kecskeméti gyártókapacitását, így Magyarország még hangsúlyosabb szerepet tölt majd be a modern kori autóipar alakításában.

Mercedes gyár Kecskemét

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a kecskeméti Mercedes-gyár három üzemében

Figyelmeztető sztrájkot tartottak a kecskeméti Mercedes-gyár prés-, fényező- és összeszerelő üzemében szerdán 15 és 17 óra között, mert az MBMH Vasas Alapszervezetének az október óta tartó bértárgyalások során nem sikerült egyezségre jutnia a cégvezetéssel.

Az Integrál Zrt. Kiskunfélegyházán nyitotta meg tizennyolcadik üzletét

Megnyitotta tizennyolcadik üzletét az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Kiskunfélegyházán szerdán. Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen kiemelte: az Integrál Zrt. világviszonylatban is meghatározó  élelmiszeripari vállalat, a nevéhez fűződő libamáj a világ minden részén ismert. Hozzátette, hogy Magyarország biztosítja jelenleg a világ hízott libamáj termelésének a […]

A középkori és kora újkori Kecskemét egyik legrégibb temetőjére leltek a település belvárosában

A középkori és kora újkori Kecskemét egyik legrégibb temetőjére leltek a régészek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének felújításához kapcsolódó munkák újabb szakaszának megkezdésekor – közölte Fazekas András Kristóf régész az MTI-vel.