Internetes csalók ellen emeltek vádat Bács-Kiskunban

Rendőrség

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség két férfi ellen, aki több mint hetven vevőt károsított meg azzal, hogy az interneten kedvező áron kínált megvételre olyan elektronikai készülékeket, amelyek nem voltak a birtokában – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Négyessyné Bodó Marianna közölte, hogy a vádirat szerint a többszörösen büntetett férfiak 2022 januárjáig, közel másfél éven keresztül úgy jutottak rendszeres jövedelemhez, hogy internetes hirdetési oldalakon alacsony áron kínáltak népszerű elektronikai termékeket, amelyekkel valójában nem rendelkeztek.

A vádlottak egy másik internetes oldalról lementették a műszaki cikkek fotóit és a hozzájuk tartozó leírásokat, majd a termékeket sajátjukként meghirdették.

A vevőkkel a kapcsolatot egyikük kiskőrösi házából, egy kifejezetten erre a célra létrehozott e-mail címről, valamint több telefonszámról tartották. A vevők által kiszemelt elektronikai cikkek teljes vételárát vagy az előleget előre átutaltatták a fiatalabb vádlott nevére nyitott öt bankszámla egyikére. A kicsalt összegeket később egymás között elosztották és elköltötték.

Az ügyészség a két férfit 71 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. A jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetésüket töltő vádlottak ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.