Fiatal lányok vettek rá prostitúcióra kiskorúakat Budapesten, köztük egy 12 évest

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy háromtagú, fiatal lányokból álló társasággal szemben, akik 2020 februárjában – majd az egyikük 2021 márciusában is – anyagi haszonszerzés érdekében kiskorú lányokat bírtak rá, vagy próbáltak rábírni arra, hogy férfiak részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak.

Autókereskedőkkel szemben indított pereket a Pest Vármegyei Főügyészség

A fogyasztók védelme érdekében folytatott tevékenysége körében a Pest Vármegyei Főügyészség új gépjárművek megrendeléséhez (megvásárlásához) rendszeresített szerződéseket vizsgált meg, melyekben tisztességtelen feltételeket talált, különösen a gépjárművek árának módosíthatóságával kapcsolatosan. Az ügyészség a Pest vármegyei autókereskedő vállalkozásokkal szemben pereket indított a kifogásolt szerződési feltételek megsemmisítése érdekében.

Bíróság, kalapács

Közterületen parkoló gépkocsikban tárolta a drogot egy budapesti díler

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó 29 éves férfival szemben, aki az értékesítésre beszerzett drogot a XV. kerületben, közterületen leparkolt gépkocsikban tárolta, és az autókból szolgálta ki a viszonteladással foglalkozó vevőit – köztük az ügy másik két vádlottját is.