Hadházy Ákos szerint Szél Bernadettnek kellene Márki-Zay Péter helyett beülni a Parlamentbe

Ország

“A tisztességtelen fetételek mellett lebonyolított, elcsalt választás következményei közül a Fidesz ismét kétharmados többsége mellett Szél Bernadett kiesése a legigazságtalanabb és legfájóbb. Az ellenzék egyik legaktívabb, legelszántabb, legnépszerűbb és hiteles tagja távozhat a parlamentből.” – írta Hadházy Ákos

Hadházy Ákos a Márki-Zay Péter által fel nem vett képviselői mandátumot szeretné, ha Szél Bernadett kapná.  Reméli, hogy Márki-Zay Péter neki ajánlja fel a helyét, mert szerinte Szél Bernadett egyike volt azoknak, akik megértették, hogy a képviselői mandátumot mire és hogyan lehet, illetve érdemes használni a parlamenten kívül is.

“Sajnos a kiesése az ellenzéki pártok rossz döntéseinek a következménye. Lehetett ugyanis tudni, hogy választókerülete “billegő” körzet: az ellenzéki lista nem szerepel ennyire katasztrofálisan az országban, Szél Bernadett simán nyerhetett volna, de azt is világosan lehetett előre jósolni, hogy rossz országos eredmény esetén veszíthet.A pártok egyezsége azonban nem engedte meg, hogy a pártelitekhez nem kötődő, független képviselő befutó helyet kapjon a listán. Azon a listán, amiről az előválasztáson nem is lehetett szavazni.”

Szél Bernadett egészen kiemelkedő eredménnyel nyert a körzetében az egyéni jelöltekről döntő előválasztáson. Azonban a pártok egyezsége miatt a nála kevesebbet teljesítő képviselők jutottak be a listáról.