Hogyan lehet kikerülni a legkínosabb helyzetekből is?

Kultúra

Mindezt megtudhatjuk a ’Játék a kastélyban’ című Molnár Ferenc darabból, amelyet  – Szeptember 14-én mutat be a Centrál Színház.

Sziporkázó humor

“Mit tehet egy színműíró, ha fiatal zeneszerző barátjával együtt in flagranti kapja annak menyasszonyát? A bizonyossal kell szembeszállnia, a fikcióhoz kell alakítania a valóságot. Komoly kihívás ez Turai úrnak, a híres drámaírónak is, aki bravúros megoldással és sziporkázó humorral menti meg a fiatalok jegyességét” – áll a darab ismertetőjében.

Saját élmény

Molnár Ferenc talán legszemélyesebb komédiáját 1926-ban írta, mikor Budapestet elhagyva Bécsbe ment, és feleségül vette a nála huszonnégy évvel fiatalabb Darvas Lili színésznőt, akivel a bécsi Hotel Imperialban laktak. A darab alaphelyzetét is az élet szülte: az újdonsült, harmadik feleség a némettanárának olvasott fel szerelmi vallomást gyakorlás céljából, amit a szomszéd szobában tartózkodó író és barátja meghallott.

Neves színészek

A színmű Puskás Tamás rendezésében látható, Turait Alföldi Róbert alakítja, a díva, Annie szerepében Balla Eszter látható. Az előadás díszletét Bagossy Levente, a jelmezeket Szakács Györgyi tervezte.