MOME nyílt nap

Minden, amit tudni akartál a MOME-ról… Jön a 2024-es nyílt nap

Helyi hírek

Milyen lesz a Jövő Egyeteme, a jövő egyetemistája, a jövő alkotója? A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2024-es nyílt napján többek között a Formatervezés, az Animáció, a Designkultúra, a Fotográfia és a Tárgyalkotás alapszakokat ismerhetik meg október 25-én mindazok, akik ellátogatnak a Zugligeti útra.

Mindemellett felfedezhetik a régió egyik vezető kreatívipari egyetemének új kezdeményezéseit, inspiráló tereit, a sportolási lehetőségeket, a parkot, valamint természetesen a legjobb felvételiportfólió-alkotási tippekről sem maradnak le. Az őszi szemeszterben tartott külön BA és MA nyílt napokon az érdeklődők személyesen is átélhetik, milyenek a mindennapok a MOME Campusán, és képzési szinttől függően megismerhetik az egyetemet. A nyílt nap a legjobb alkalom arra, hogy első kézből tájékozódjanak a képzési lehetőségekről és az oktatási fejlesztésekről, miközben megismerkedhetnek az egyetem oktatóival, jelenlegi és már végzett hallgatóival is.

Október 25-én a BA nyílt nap egy animációs vetítéssel veszi kezdetét, majd Koós Pál, a MOME új rektora köszönti a vendégeket, és bemutatkozik a Jövő Egyeteme kezdeményezés is, a MOME új képzési modellje, amely bátor, egyedi és hiteles válaszokat ad a 21. század kihívásaira. Az előkészítő képzések és az alapképzések megújuló rendszere több holisztikus jellegű alapozó kurzussal gazdagodik, megerősíti az egyetem jó gyakorlatait, és a Z, illetve alfa generáció igényeire fókuszál.

MOME nyílt nap

Kiemelt figyelmet fordít a hallgatók személyre szabott fejlesztésére, mentorálására, a közösségépítésre, az új modellben a hallgatók induláskor szakoktól függetlenül együtt tanulnak, a cél, hogy elsajátítsák a gondolkodás, a vita művészetét, ráhangolódjanak a csapatmunkára. 11 óra után szakos prezentációkat hallhatnak az érdeklődők, ahol minden BA-képzés bemutatkozik egy-egy rövid előadás keretében.

Ezek között lesznek alumniprezentációk, vetítések és hagyományos „kérdezz-felelek” alkalmak, amikor személyre szabottan kaphatnak tájékoztatást a résztvevők, és megtudhatják, hogyan kell összeállítani a nyerő felvételi portfóliót, miként szerezhetnek diplomát, milyen karrierutak várják az itt végzetteket. Ilyen szakos eseményt tart az előbbiek mellett az Építőművészet, a Tervezőgrafika, a Média design, a Tárgyalkotás, a Textiltervezés és a Fotográfia alapszak is. mome.hu/hu/press A MOME Ground területén különböző egyetemi kezdeményezéseket ismerhetnek meg a látogatók: lesz Lunch Breakbeat DJ-set, bemutatkozik a MOME Zero, a MOME fenntarthatósági programja, amelynek keretében az egyetem közössége erdőt ültetett és méhészetet hozott létre, s amelynek következő projektje egy egyetemi közösségi kert.

Ugyanitt belepillanthatunk néhány egyetemi szervezet, például a Student Hub, a Hallgatói Önkormányzat vagy a Tanulmányi Információs Központ munkájába is, utóbbi a nemzetközi utazásokat támogató Pannónia Ösztöndíjprogramról is tájékoztatást nyújt majd. Mindemellett bronzöntés és üvegtechnikai bemutató, valamint a PreMOME és a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért ösztöndíjprogram információs asztalai is várják az érdeklődőket. Szintén a Groundban a tavalyihoz hasonlóan egy, az egész egyetemet reprezentáló, izgalmas kiállítást lehet majd megtekinteni.

A Sequences of Ideas: Shared Visions in Design a 2020-ban indított Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíj nyerteseinek munkáit szemlézi, amelyek között ékszerként újragondolt hallókészülék, mentális egészséget támogató videójáték, a lakók egészségügyi biztonságát szolgáló IoT-rendszer, mesterséges intelligenciával támogatott kötőgép, valamint több városi revitalizációs projekt is szerepel. A tárlat interaktív koncepcióval szólítja meg a nagyközönséget, az installáció pedig a témákhoz hűen újrahasznosított anyagokból, helyi gyártással és moduláris elemekkel készült.

Az egész napos esemény során minden látogató választ kaphat a kérdéseire, legyen szó a felvételi követelményekről, portfólióról, a különböző képzések felépítéséről vagy a szakmai gyakorlatról.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz van kötve; a szervezők kérik, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenki csak egy kísérővel érkezzen.

Időpont: 2024. október 25., péntek
Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), 1121 Budapest, Zugligeti út 9–25.
Regisztráció: https://forms.office.com/e/GvUe5B2zyD
Részletes program: https://mome.hu/hu/ba-nyilt-nap