Szeged, nyár, július, kánikula, hőség, meleg, párakapu, Vízmű, Klauzál tér

Mégis üzembe helyezik a párakapukat Szegeden

Helyi hírek

Ahogyan azt hétfőn megírtuk, hiába adta ki a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést a HungaroMet Zrt. Csongrád-Csanád megyére, Szeged nem készült fel időben a hőségre: se párakapu, se mobil ivókút, se vízosztás nem volt egészen szerdáig, amikor is a Szegedi Vízmű Zrt. közleményben bejelentette: a tervekkel ellentétben, mégis üzembe helyezik a párakapukat Szegeden. 

A párakapuk a megszokott helyen, azaz a Klauzál illetve a Mars téren kaptak helyet. A Vízmű szakembereinek fejlesztő munkája eredményeként a párakapuk „vandálbiztos, okos” kapuk lettek, telefonnal ki-be kapcsolható működéssel, esőérzékelővel, előre programozott nappali üzemmódban valamint a Szegedi Vízmű Zrt. reményei szerint rongálásbiztosabb kialakítással bírnak majd.

Mint ismertették, tavaly nyáron azt tapasztalták, hogy minden eddiginél gyakrabban rongálták meg a kihelyezett párakapukat és ivókutakat, emiatt idő előtt beszüntették azok üzemeltetését. Idén azonban bíznak benne, hogy tovább segíthetnek a forróság elviselésében. A fejlesztésnek köszönhetően – helyszíni kiszállások nélkül – leállíthatóak lesznek eső vagy hűvösebb idő esetén. A párakapuk a nappali órákban működnek, a beépített elektronikai rendszer egyelőre „teszt” üzemmódban van.

A két párakapun túl, a Szegedi Vízmű Zrt. által közölt közlemény szerint üzemel egy ivócsap is a Móra parkban.

Ezen felül kiemelték: a Szegeden és Algyőn üzemelő közkifolyók (kék színű „nyomós” kutak) üzemeltetője is a Szegedi Vízmű Zrt. A közkifolyók listája pedig ide kattintva tekinthető meg.

(Szegedi Vízmű Zrt.)

Fotó: Frank Yvette