Szentkirályi Alexandra

Friss! Szentkirályi Alexandra lehet a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Helyi hírek

Orbán Viktor a decemberi Kormányinfón azt ígérte, március elején megnevezik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, addig minden más, ami ezen túl van, “budapesti kávéházi legenda”.

Akkor már számos név felvetődött, de egy esélyest lehetett végig rendre az elsők közt hallani: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt. Ő az ATV kérdésére februárban egy Kormányinfón azt mondta: érti a találgatásokat, hozzá semmilyen felkérés nem érkezett, jelenleg a kormányszóvivői feladatokra koncentrál.

Ma egy munkatársunknak küldött Nézőpont Intézet meghívó szerint jövő kedden konferenciát tartanak, aminek a címe “Karácsony mérlegen – A főpolgármester teljesítménye 2019–2024”. A meghívó szerint a vendég Szentkirályi Alexandra lesz. Ezt követően (nem a Nézőpont Intézet részéről) az ATV munkatársának kormányközeli forrásból azt mondták:

az előzetes tervek szerint a jövő héten már bejelenthetik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, “és Szentkirályi Alexandra neve hangozhat el”.

A Fidesz számos nevet tesztelt, köztük volt Gyurta Dániel olimpikon, Fürjes Balázs volt miniszterelnökségi államtitkár, Németh Balázs,  fideszes fővárosi politikusok, Kubatov Gábor Fidesz alelnök, Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, illetve Vitézy Dávid is.