Vajda Zoltán Ellenzéki induló XVI. kerület

Vajda Zoltán: “12 évnyi Fidesz uralom alól sikerült felszabadítanunk ezt a körzetet!”

Helyi hírek

Vajda Zoltán nyerte meg a budapesti 13-as választókerületet.

Vajda Zoltánnak sikerült ledolgozni a múlt héthez képest a 36 szavazatos hátrányát a fideszes Szatmáry Kristóffal szemben. A szavazatok 100 %-os feldolgozottsága alapján végül sikerült fordítania és 468 szavazat különbséggel megnyerte a budapesti 13-as választókerületet.

“12 évnyi Fidesz uralom alól sikerült felszabadítanunk ezt a körzetet!”

Végre nem egy Fideszes kerület! A fideszes fellegvárat az elűzött magyarok nyerték meg. – mondta Vajda Zoltán. Kifejtette, hogy magyar és magyar között nem szabadna különbséget tenni. De jelenleg a választási rendszer mégis különbséget tesz a magyarok között. Jelenleg a külhoni magyarok ellenőrizetlenül szavazhatnak levélben, de akik magyarországi lakó címmel rendelkeznek és külföldön élnek, ők csak személyesen szavazhatnak a külképviseleteken. Ezen mindenképpen változtatni kell.

Többek között Márki-Zay Péternek is köszönetet mondott, szerinte csodálatos miniszterelnök lett volna, a győzelem nem rajta múlott. A propaganda őt is tönkre tette, lejáratta, mint Csizmazia Ferenc barátját. Reméli, hogy azért továbbra is aktív lesz a politikában.

Továbbiakban mindenképpen támogatni akarja a kerületet. Minden pozitívumot és fejlődést támogatni fog. De most már országgyűlési képviselőként marad tüske a fideszes polgármester körme alatt. Kovács Péter fideszes polgármester mutyijait, zavaros üzelmeit leleplezi és a hazugságait nem fogja szó nélkül hagyni.

Parlamenti mandátumát felveszi. Főiskolai tanárként angolul tanít közgazdaságtant, emiatt egzisztenciálisan nem fog függeni a politikától. Ezért a terve az, hogy a képviselő jövedelmének egy jelentős hányadát a kerület fejlődésére fogja fordítani. Nem csak a Parlamentben fog tevékenykedni, hanem a helyi politikában is.

Az alábbi még nem hivatalos végeredmény született, a feldolgozottság mértéke 100 százalékos.

1. VAJDA ZOLTÁN (DK-JOBBIK-LMP-MSZP-MOMENTUM-PÁRBESZÉD) – 45,46 százalék, 25 080 szavazat
2. SZATMÁRY KRISTÓF (FIDESZ-KDNP) – 44,61 százalék, 24 612 szavazat
3. NAGYNÉ HOLLÓSI ÉVA (MI HAZÁNK) – 3,32 százalék, 1833 szavazat
4. BOJTI BENCE (MKKP) – 3,17 százalék, 1749 szavazat
5. SCHAFFER VIKTOR (Független) – 1,21 százalék, 666 szavazat
6. STELLI-KIS SÁNDOR (MEMO) – 1,11 százalék, 610 szavazat
7. SZANYI TIBOR (MUNKÁSPÁRT-ISZOMM) – 0,71 százalék, 393 szavazat
8. ZSIDRÓ LÁSZLÓ (NORMÁLIS PÁRT) – 0,42 százalék, 229 szavazat