Niedermüller Péter

Niedermüller: “A Fővárosi Közgyűlés határozza meg az ingatlaneladásokat vizsgáló bizottság feladatát”

Helyi hírek

Az V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló bizottság feladatát a fővárosi közgyűlés határozta meg, azt “bemondások” alapján nem lehet bővíteni – közölte Niedermüller Péter erzsébetvárosi DK-s polgármester kedden, a Fidesz-KDNP fővárosi szervezetének előző napi kezdeményezésére reagálva.

A Fidesz-KDNP fővárosi szervezete hétfőn azt kezdeményezte Niedermüller Péternél, a “bosszúbizottság” DK-s elnökénél, hogy a grémium mihamarabb tűzze napirendre a XVIII. kerületi ingatlanbotrányt, mert “súlyos vádak merültek fel” a kerület DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor ellen.

Niedermüller Péter kedden a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: Ughy Attila, a fővárosi Fidesz-KDNP képviselője egy “csúsztatásokkal és hazugságokkal teli kampányvideóra” hivatkozik, és az abban megszólaló “állítólagos Anonymusról” a Városház-ügyben “egyszer már bebizonyosodott, hogy hazugságokat terjeszt”.

Úgy fogalmazott: a most megjelent videóban egy bizonytalan eredetű, és tisztázatlan módszerekkel készített hangfelvételre hivatkozva állítják, hogy több ellenzéki politikus, köztük Szaniszló Sándor féláron jutott lakásokhoz újonnan épülő házakban.

Ughy Attila felszólítására, amely szerint a vizsgálóbizottság hallgassa meg a XVIII. kerület DK-s polgármesterét, Niedermüller Péter azt írta: Szaniszló Sándor részletesen reagált a rágalmazó videóra. Ez alapján egyértelműnek nevezte, hogy egy “rágalomhadjárathoz” akarják felhasználni az általa vezetett vizsgálóbizottságot, amelynek feladatát a fővárosi közgyűlés határozta meg, és azt “bemondások” alapján nem lehet bővíteni.

Kiemelte: a bizottság nem “Anonymus-kampányvideók” alapján dolgozik, hanem dokumentumok, tények vizsgálatával. Mostanra megállapították, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok “rendszerszinten jutalmazták” a hozzájuk közelálló, hűséges holdudvart, olcsón átjátszott lakásokkal, felélve ezzel az önkormányzati vagyont és megrövidítve azokat, akiknek az érdekeit képviselniük kellett volna – tette hozzá Niedermüller Péter.