Kidőlt egy fa – 65 ezer debreceni maradt áram nélkül

Helyi hírek

Hétfő este 65 ezer fogyasztó maradt villanyáram nélkül Debrecenben – közölte a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Papp-Punkli Nóra elmondta, hogy a hétfő esti viharban Debrecen-Létavértes térségében fa dőlt egy nagyfeszültségű vezetékre, emiatt 22 órától 65 ezer fogyasztónál nem volt áram. A katasztrófavédelem és az E.ON munkatársai azonnal megkezdték a munkát, de mintegy 25 ezer fogyasztónál – Debrecen déli részén – még kedd reggel sem volt áramszolgáltatás.

Az E.ON üzenete a lakossághoz

Debrecen keleti és déli részének több területén szünetel az áramszolgáltatás, miután a viharos erejű szél egy csaknem egy méter törzsátmérőjű fát sodort a villamoshálózatra, emiatt egy nagyfeszültségű oszlop megrongálódott. Az E.ON munkatársai az éjszaka folyamán is dolgoztak a hiba elhárításán, több tízezer fogyasztónál már újra elérhetővé tették a szolgáltatást, a hiba elhárításáig az érintettek megértését és türelmét kérik.

A tegnapi heves viharok miatt Debrecen keleti és déli részének több területén szünetel az áramszolgáltatás. Este 10 óra körül a hatalmas erejű szél miatt egy csaknem egy méter átmérőjű fa csapódott a villamos hálózatra, emiatt egy nagyfeszültségű villanyoszlop meghajlott, megrongálódott. Az E.ON munkatársai az éjszaka folyamán a hálózat átterhelésével több tízezer fogyasztónál sikeresen helyreállították a szolgáltatást. Felmérték a megrongálódott nagyfeszültségű oszlopban keletkezett károkat, ennek javításához hosszabb időre és speciális eszközök alkalmazására van szükség.

Az energiacég arra kéri az érintett területen élőket, illetve az ott működő vállalkozásokat, hogy amennyiben náluk már újra elérhető az áramszolgáltatás, lehetőség szerint csak annyi áramot használjanak, amely feltétlenül szükséges, így biztosítható, hogy minél több ügyfelnél minél hamarabb vissza lehessen állítani a szolgáltatást ameddig a nagyfeszültségű oszlop javításával végeznek.

Az E.ON munkatársai folyamatosan, teljes létszámban dolgoznak jelenleg is a hiba elhárításán. Az energiacég köszöni az érintett ügyfelek türelmét és támogató megértését.

A tűzoltók egyébként 33 esetben vonultak ki a megyeszékhelyen kívül Hajdúböszörménybe, Hajdúhadházra, Nyíradonyba fakidőlésekhez. A szóvivő elmondta még, hogy három házra dőlt fa, de személyi sérülés nem történt.