Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban

Helyi hírek

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban – közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.

Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója az eset körülményeiről az MTI-nek azt mondta, hogy a két ügyeletes betegszállítónak hajnali két órakor kellett volna az egyik krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni.

A betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették, az esetet a nővérek azonnal jelentették az ápolási igazgatónak – ismertette a főigazgató, aki az ápolási igazgatóval együtt azonnal a kórházba ment és megszondáztatták a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt.

Muraközi Zoltán elmondta: a két betegszállítót – akik előzőleg egy másik osztályon keresték a halottat – azonnal felfüggesztették, és új betegszállítókat hívtak be ügyeletbe.

A főigazgató “főbenjáró bűnnek” nevezte, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak a betegszállítók, de – mint mondta – ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak.

A két betegszállító munkaviszonyát hétfőn várhatóan azonnali hatállyal megszüntetik – jelezte a berettyóújfalui kórház főigazgatója.