Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség

A vád szerint egy 61 éves, hajléktalan férfi egy vita során felgyújtotta szintén hajléktalan ismerősét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem lehetett megmenteni, két nappal később a kórházban meghalt. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.

Karácsony: nem adjuk a Diákváros területét és megakadályozzuk az uniós támogatás elherdálását

Nem adjuk a Diákváros egyetlen négyzetcentiméterét sem, és Brüsszelig megyünk, hogy megakadályozzuk az európai uniós támogatás elherdálását, hogy a kormány magáénak kezelje azt a pénzt, ami a magyarokat illeti meg – írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán a Facebook-oldalán.

A kormány és a főváros közösen dolgozik a hajléktalankórház fejlesztésén

A kormány és a fővárosi önkormányzat közösen dolgozik a Szabolcs utcai, hajléktalanokat ellátó egészségügyi intézmény jövőbeli fejlesztésén – tájékoztatta a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-t.

Pápán készül a Budavári Palota felújítás alatt álló Szent István-termének álmennyezete és bútorai

A Budavári Palota felújítás alatt álló Szent István-terme készülő egyik ajtószárnyának részlete a Pápai Asztalos Kft. üzemében Pápán 2021. május 11-én.  Felújítják, restaurálják a Budavári Palota Szent István-termét, az asztalos munkák egy részét, az álmennyezet fa szerkezetét és az ajtókat a Pápai Asztalos Kft. készíti el.