Az S&P Global Ratings és a Moody’s is leminősítette Ukrajna gazdaságát a bóvli szintre

Rendkívül magas adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát az S&P Global Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az orosz invázió okozta gazdasági károk miatt Ukrajna devizaadósság-törlesztési képessége most már egyre inkább a külső adományozóktól érkező finanszírozásoktól függ.

afrikai városi közlekedés

Kína hitelezési politikája gazdasági válságot okozhat a globális dél országaiban

Pénzügyi-gazdasági világválsághoz vezethet Kína hitelezési tevékenysége az úgynevezett globális dél országaiban – mondta Olaf Scholz német kancellár pénteken Stuttgartban a német katolikus napok (Deutscher Katholikentag) pódiumbeszélgetésén, amelyen arról is szólt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megpróbálja a Nyugatot beállítani felelősként az Ukrajna ellen indított háborúja miatt az ugyancsak a főleg a kevésbé fejlett országokat sújtó […]

Orosz rubel

Oroszország rubelben készül törleszteni az államadósságát

Oroszország továbbra is teljesíti külső államadóssági kötelezettségeit annak ellenére, hogy az amerikai pénzügyminisztérium elutasította adósságszolgálati engedélyének meghosszabbítását, a kifizetések rubelben történnek majd – közölte szerdán az orosz pénzügyminisztérium.

Áprilisban csúcsot döntött a naperőművi termelés

Áprilisban a magyarországi óránkénti átlagos áramtermelés 9 százalékkal volt alacsonyabb, mint márciusban, és 4,2 százalékkal csökkent tavaly áprilishoz képest. A naperőművi termelés csúcsot döntött, míg a gáztüzelésű erőművek termelése csökkent – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) áprilisi villamosenergia-piaci jelentéséből.

Kártérítésre kötelezték a CIB Bankot, mert jogtalanul számolt fel kamatot az ügyfeleinek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint fogyasztóvédelmi bírság kiszabása mellett arra kötelezte a CIB Bankot, hogy csaknem 58 millió forint jogtalanul felszámított díjat fizessen vissza ügyfelei számára – jelentette be szerdán a jegybank.

A 4iG Nyrt. nyerte el a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. központosított közbeszerzési eljárását

A Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. központosított közbeszerzési eljárását a 4iG Nyrt. vezette konzorcium nyerte 1,718 milliárd forintos ajánlatával – közölte a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.