Bocuse d'Or 2023 magyar csapat

Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai

Kötetben is megjelennek a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen indult magyar csapatok fogásainak receptjei, illetve azok újragondolásai a Magyar Bocuse d’Or Akadémia gondozásában – mondta el Dalnoki Bence séf hétfőn Budaörsön, ahol Nyikos Patrik commis-val együtt mutatott be válogatást a Bocuse d’Or idei világdöntőjén készített fogásaikból.

Koktélok nem csak nyárra, forralt borok nem csak hidegen

Magyarország italfogyasztás terén is le van maradva a fejlett országokhoz képest, nálunk a koktélozás még majdnem ismeretlen, a fröccshöz képest mindenképp. Alkohol kultúránk kihívásokkal küszködik, sokat iszunk és nem a legjobb minőséget. A rendszerváltás óta eltelt idő alatt sem javult sokat a helyzet. Igazán sokan nem is ismerik a koktélokat.

Mi a különbség a bartender és a barista között?

A bartender jelentése italkeverő személy, ugyanúgy mint a barkeeper.  Az italkészítés vagy italkeverés szóból képezték ezt a szót, segédje a barback vagy bar-assistant, aki  bartender tanulónak számít. Hazánkban tévesen a mixer szó terjedt el, mindenkit bármixernek hívunk aki az italos pult mögött van. Pedig a mixer valójában egy gép.