Kitüntetések kiváló pedagógusoknak

Egyetem

A Debreceni Egyetem oktatóit is díjazták a pedagógusnap alkalmából június 4-én rendezett állami ünnepségen.

Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán ünnepi beszédében hangsúlyozta, a pedagógusi hivatásnak egyre inkább presztízse van újra, amely a kormány intézkedéseinek is köszönhető. Példaként említette az életpályát és a Klebelsberg-ösztöndíjat. Elmondta: 2013-tól plusz 200 milliárd forintot költöttek a pedagógusok bérfejlesztésére, ami idén szeptembertől folytatódik, ugyanis a pedagógus 2 kategóriában lévők fizetése 8, míg a mesterpedagógusok bére 30%-kal nő.
A rendezvényen átadták az Eötvös József- a Szent-Györgyi Albert-, az Apáczai Csere János-, a Brunszvik Teréz- és a Németh László-díjakat.

Kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki dr. Kovácsné dr. Bakosi Évát, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar dékánját és dr. Mészáros Ilonát, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Növénytani Tanszékének egyetemi docensét.
Kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért, valamint az óvodapedagógus képzésben végzett tevékenysége elismeréseként Brunszvik Teréz-díjat vehetett át Hovánszki Jánosné dr, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karának főiskolai tanára.