Először rendezik Londonban az 51. Diák Oscar-díjátadót

Kultúra
Az Amerikai Filmakadémia kihirdette az 51. Diák Oscar (51. Student Academy Awards®) 15 nyertesét, akiket a világ 738 főiskolájának és egyetemének hallgatói által benyújtott 2683 pályamű közül választottak ki.

A nyertesek négy kategóriát képviselnek: alternatív/kísérleti, animációs, dokumentumfilm és narratív kategóriákat.

Hagyományosan az Akadémia Samuel Goldwyn Színháza adott otthont idáig a Diák Oscarnak, de a szervezők most más helyszínt választottak az óceán túloldalán. A díjátadó ünnepséget most először viszik el a Los Angeles-i Beverly Hills-ből, a londoni ODEON Luxe Leicester terére. A rangos díjátadót 2024. október 14-én, este héttől tartják a brit fővárosban.

Az idei esemény fő támogatója a Rolex, és a rendezvény ingyenes a nyilvánosság számára, bár a jegyeket előre le kell foglalni. A pályaművek között  arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak ki, melyet természeresen az ünnepségen adnak át.

A nyertes filmek versenyezhetnek a 2024-es Oscar®-díjért animációs rövidfilm, élőszereplős rövidfilm vagy dokumentumfilm kategóriákban. Ezenkívül a nyertesek exkluzív hozzáférést kapnak az Akadémia tagjaihoz, és részt vehetnek a BFI Londoni Filmfesztiválon a hálózatépítési lehetőségekben. A Student Academy Award korábbi nyertesei 67 Oscar®-jelölést kaptak, és 15 díjat nyertek vagy osztoztak meg.