Meghalt egy ember a Burning Man fesztivál nyitónapján Amerikában

Meghalt egy ember a Burning Man fesztivál nyitónapján Amerikában

Világ
Egy nő tragikus módon életét vesztette a világhírű Burning Man fesztivál nyitónapján – számolt be róla a People magazin.

„Legmélyebb részvétünket fejezzük ki a családja és barátai felé ebben a nehéz időszakban. Munkatársaink és közösségünk biztonsága és jóléte továbbra is a legfontosabb számunkra, és teljes mértékben együttműködünk a helyi hatóságokkal az eset kivizsgálása során.” – fogalmaztak megrendülten a szervezők.
 A világhírű Burning Man fesztivált évente rendezik meg Nevada állam Black Rock sivatagában, amely híres a művészet, az önkifejezés és a közösség egyedülálló keverékéről. A fesztivál, amely évente tízezreket vonz a világ minden tájáról, ideiglenes városáról, nagyszabású művészeti installációiról és egy hatalmas, fából készült bálvány elégetéséről ismert, amit az esemény végén  szertartásszerűen elégetnek. Ezért nevezik a fesztivált Burning Man-nek, vagyis magyarul Égő Embernek.
A Pershing megyei seriffhivatal vezeti a nyomozást. A hatóságok már azonosították az áldozatot Black Rock City-ben. Az áldozat nevét azonban csak a legközelebbi hozzátartozók értesítése után hozzák nyilvánosságra.
A PEOPLE megkereste a seriffhivatalt, hogy kommentálják a halálesetet és a folyamatban lévő nyomozást, de egyelőre nem érkezett hivatalos válasz.
Kèp: Rory Muirhead – Burning Man Black Rock Valley