Meghalt Shannen Doherty

Meghalt Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 gyönyörű sztárja

Bulvár

53 évesen elhunyt Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Heathers című sorozatokból ismert, 53 éves korában elhunyt. A színésznő sajtósa, Leslie Sloane, erősítette meg a hírt a People magazinnak.

Sloane elmondta: “Nehéz szívvel kell megerősítenem a hírt, hogy Shannen Doherty színésznő elhunyt. Szombaton, július 13-án, sok évnyi küzdelem után elvesztette a rák elleni harcot.”

Dohertyt 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, amely miatt masztektómián esett át, és 2020-ban elárulta, hogy betegsége terminális stádiumba került, amit a Good Morning America interjújában “keserű pirulának” nevezett.

2023 júniusában Doherty az Instagramon közölte, hogy a rák átterjedt az agyára, és egy videót osztott meg a kezeléséről, amelyhez ezt írta: “A félelmem nyilvánvaló.”

Doherty karrierje fiatalon indult, szerepelt a Father Murphy-ben és a Magyarországon is népszerű sorozattal, A farm, ahol élünk-ben. 15 éves koráig olyan filmekben is feltűnt, mint a The Secret of NIMH és a Girls Just Want to Have Fun.

1988-ban Winona Ryder mellett szerepelt Heathers című fekete komédiában. Bár a film akkoriban nem volt anyagilag siker, kultfimmé vált, és azóta is az egyik legjobb középiskolás filmként tartják számon.

Két évvel később Brenda Walsh szerepe hozta el számára világhírt a Beverly Hills 90210 című tinidrámában, amely a negyedik évadára átlagosan több mint 21 millió nézőt vonzott. “Gyakorlatilag átveszi az életedet a sorozat.” Nyilatkozta Doherty 1992-ben, és az ötödik évad előtt távozott a sorozatból. 2008-ban azonban visszatért, amikor a sorozat újraindult.

Doherty a Bűbájos boszorkák című sorozatban is nagy sikert aratott Magyarországon is, ahol három évadon keresztül játszott, és több epizódot rendezett is.

Filmes szerepei közé tartozik a Mallrats és a Jay and Silent Bob Strike Back, amelyeket Kevin Smith rendezett.

Hollywood szerette Doherty-t “rossz lányként kezelni” Ő 1992-ben úgy nyilatkozott, hogy: “Ha kemény dolognak számít az, hogy egy erős nő kiáll magáért, akkor igen, elismerem, kemény nő vagyok.”

Doherty hosszú küzdelmét a rákkal rengetegen követték a színésznő közösségi média felületein. Doherty az utóbbi időben több amerikai magazin címlapjára is felkerült – nagyon sok rajongója és pályatársa próbálta lelkileg támogatni. Egy ideig úgy tűnt, hogy a színésznő fizikálisan újra megerősödött a rák kiújulása után és képes lesz leküzdeni a betegséggel járó akadályokat, ezért volt váratlan és sokkoló a hír, hogy elveszítette a harcot a betegséggel szemben.

– Vida Virág –