Az utazók igényeihez igazodó változások bevezetését tervezi a XVIII. és a XIX. kerületben a BKK

Helyi hírek

Az utazók igényeihez igazodó változások bevezetését tervezi a XVIII. és a XIX. kerületben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK): a 136E és a 194M buszok közlekedésével kapcsolatban társadalmi egyeztetést kezdeményeznek – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint azt tervezik, hogy a 136E busz a továbbiakban 136-os jelzéssel az eddig megszokott útvonalon közlekedik majd, de több helyen áll meg: a lajosmizsei sorompónál, a Villanytelepnél és a Kispest, Kossuth tér/Simonyi Zsigmond utca megállóhelyeken is fel lehet szállni, ezzel biztosítva a lakótelep számára a térség legfontosabb kereskedelmi létesítményeinek elérését.

A tervek szerint a 194M busz a metrópótlástól független, állandó járattá válik, így járatszámozása megváltozik, 142E jelzéssel változatlan útvonalon és megállási renddel közlekedne a továbbiakban. A járat üzemideje jelentősen hosszabb lesz: hétköznap késő este, valamint hétvégén is egész nap közlekedne.

A fenti javaslatokkal kapcsolatban a BKK április 7-ig várja az ügyfelek észrevételeit a társadalmi egyeztetés felületén.

A BKK közölte, a változások bevezetése májusban várható.